Genel- Proje Yönetimi Microsoft’un 10 Büyük Değişiminde Rol Alacak mı?

CEO Satya Nadella tüm Microsoft çalışanlarına geçtiğimiz günlerde 3100 kelimelik bir mail gönderdi. Bu mailde geleceğin Microsoft yöneticleri için değişimin 10 ana maddesine vurgu yaptı. Bu 10 anahtar Tim Greene tarafından da bir makalede kaleme alınmış. 
Bu 10 maddelik değişim planında proje yönetimi ve iş analizi ile ilgili olan kısım bir hayli ilginç. Şimdi bu kısımlara bir göz atalım.

“Müşterilerin neye ihtiyaç duyduğunu anlamalı ve tahmin etmeliyiz. Piyasadan daha hızlı geri dönüşler alınmalı.”

İş analizi, özel isteklerin bir araya getirilmesi, arındırılması ve ihtiyaçların numaralandırılması konusunda proje ekiplerine hizmet verir. Proje yöneticisi bu süreci desteklemek ve yönetmek için planlamasını yapar ve ekibini organize eder.  Aslında proje müdürü, proje hayat döngüsü içerisinde sıkça  ‘iş analisti’ gibi davranır. En iyi ya da en vasat performansların reçetesini tutarak, gerekli durumlarda düzeltici aksiyonları alır. Bu mailden sonra, Microsoft iş analizinin proje ekibindeki rolünün önemini benimseyebilecek mi?

 
“Mühendislik sürecini hızlandırıp, gereken enerji ve zaman ihtiyacını azaltacağız. Süreçlerin azalmasına rağmen daha fazla odaklanılmış ve ölçülebilir sonuçlar beklemeliyiz.”

Proje yönetimi ile ilgili her şey budur; Getting things Done(GTD). Microsoft, proje yönetimi için ürünleri boru hattıyla taşımak gibi çılgınca olsada, yeni algılar ortaya koymalı. Zaman onlara doğruyu yanlışı gösterecektir…

Getting things done(GTD): David Allen tarafından geliştirilmiş bir zaman yönetimi metodudur. Aynı isimde bir kitabı da vardır.

“Daha hızlı bilgi akışı, öngörülen ürün veya hizmet ile müşteriye ulaşan arasındaki farkların azalması ile yazılım mühendisliği gelişecektir. Bu değişiklikler meydana gelirken müşteriye daha çok yaklaşacak ve üzerimizde daha çok sorumluluk hissedeceğiz.”

Yazılım mühendisliğinin temeli müşteriye ürün olarak sunduğunuz programlardır. Bu Microsoft’un en temel parçası olarak görülür. Bu maddeden sonra, “CEO Nadelle piyasada yeni bir soluk yaratacak ve sürecin baştan sona her aşamasını kontrol edecek sorumlu birini arıyor, yani bir proje yöneticisi” diye düşünmek çok yanlış olur mu?

 
“Önümüzdeki altı ay boyunca piyasamızda yeni yatırımlar göreceğiz. Bunlar ileri düzey eğitimler, kuluçkaya yatmış projeler ya da test edilecek yeni fikirler olabilir.”

Eğitim almış bir iş gücün yoksa,  iyi ürünler ortaya koyamaz, rakiplerinle uzun dönem rekabet edemezsin. Çalışanlar yapacakları işe uygun yeteneklere sahip olmalıdır. Günümüzde şirketler nakit depolayıp,  önceki dönemlerde olduğu gibi insana yatırım yapmıyor. CEO Nadella da bu alandaki yatırım eksikliğinin statükoyu korumak demek olmadığını düşünenlerden. Bu arada bahsedilen eğitimlerin başında proje yönetimi ve iş analistliği gelmesi bizi çokta şaşırtmadı!

 “Her takım Microsoft’un daha basit, daha hızlı ve daha etkin olması için yollar bulmalı.”

Proje başarısı ciddi oranda takım çalışmasıyla ilgilidir. Bir grup insanı bir araya getirmek onları gerçek bir takım yapmaz. Bir arada çalışabilmek onları gerçek bir takım yapar. 

Proje yönetimi sistemi Microsoft için sorunların çözümü gibi görünse de tam tersi problemlerinden biri de olabilir. Microsoft’a bir PMI rehberi verip, süreçlerinizi artık bu şekilde yöneteceksiniz demek sizi gülünç duruma sokacağı gibi, çalışanların sizden korkmalarına da sebep olabilir. Dünya devi Microsoft proje yönetimi kapsamında bir çok iş yapmasına rağmen çalışanlarına proje yönetimi kültürünü benimsetmeyi amaç edinmiştir. Sizde sürdürülebilir ve karlı işler için proje yönetimi metodolojisi ile tanışmak ister misiniz?

Blog Kategorileri