Genel- Bilmeniz Gereken 5 Proje Yönetimi Trendi

Kaynak: https://www.projectsmart.co.uk/the-six-project-management-trends-you-need-to-know.php
Bir meslek olarak proje yönetimi piyasa değişikliğine yanıt vermeli – ya da ölmeliDuncan Haughey
Profesyonel bir meslek olarak proje yönetiminin her geçen yıl gördüğü ilgi katlanarak artmakta. Aşağıda ki altı trend, mesleği canlı ve elverişli tutmaya devam ediyor. Günümüzde proje yönetim mesleğini şekillendiriyor ve öngörülür gelecekte de şekillendirmeye devam edecek gibi görünüyor.

1.Takımda Daha İyi İş Birliği

Teknolojinin avantajları ile birlikte iş birliği yapmanın daha iyi yolları ortaya çıkıyor. Özellikle proje yönetimi için tasarlanmış olmamasına rağmen, bazı yazılımlar proje takımlarına etkin iletişim ve iş birliği konularında pek çok yardımlarda bulunuyor. Bunlar arasında en popüleri şüphesis bulut çözümler… Son zamanlarda bir hayli popüler olan bu çözüm ile dosyalarınızı hızlıca, dilediğiniz yerde görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.  Bu durum, herkesin aynı zamanda tek bir doküman üzerinde çalışmasını sağlıyor (güncellemeleri tamamlama ve çoklu kaynaklardan yapılan değişiklik ihtiyacını ortadan kaldırıyor). Aynı zamanda da çıktıları dokümanlamak için yüksek kalite ve azaltılan üretim vakti sağlar. 
İlginizi Çekebilir: PROJE YÖNETİMİ YAZILIMI: Planlama, Takip Etme ve İşiniz İçin İşbirliği Araçları- I
2. Coğrafik Dağılmış Proje Takımları

Global firmaların yürüttükleri bir projenin farklı coğrafik bölgelere yayılması son zamanda alışılmış bir durum oldu.  Hindistan, Çin ve diğer ekonomisini geliştiren ülkelere kayda değer pazar payına sahip olmak için şirketler adeta yatırım savaşına girdi.  Tabiki bu yatırımların getirdiği bazı zorluklarda var… Mesela, farklı zaman dilimlerinde toplantı yapmak gibi! Zaman dilimi problemi kendi başına değiştirilemez olmasına rağmen teknoloji bir çözüm sağlıyor. Sanal toplantılar için geliştirilen online çözümler sizi uzun mesafeli yolculuk derdinden kurtarabilir.İlginizi Çekebilir: Sanal Takım
3. Agile Proje Yönetimi

Proje yönetimine artan ilgi, farklı meslek kollarında farklı yaklaşımlarıda popüler hale getirdi. Bunlardan biriside Agile Proje Yönetimi…  Agile yeni bir konsept olmamasına rağmen ilgi kazanıyor ve bir çok proje için faydalar sağlıyor. Özellikle de güncellemelerin ve değişikliklerin sık yaşandığı yazılım projelerinde. Agile, müşterilerine yapım aşamasında erken servis veya ürünün prototipini vererek fayda sağlar. Bu da proje sonlanmadan bazı ayarlamalar yapabilmenizi sağlar ve bitişten önce arızaları bulup düzeltmeyi daha kolay bir hale getirir. E-kitap: Agile Proje Yönetimi Metodolojisi
4. Sanal Öğrenim

Yeni Mezunlar sıklıkla kendilerini proje yönetimi sektörüne girmeye çalışırken finansal sebeplerle sınırlandırılmış buluyorlar. Sonuç olarak sınıflarda açık eğitimlere birebir katılamıyorlar. Ancak eğitim firmaları konuyla ilgili olan kişileri düşünerek belirli tarihlerde sanal kurslar düzenleyebiliyor. PEM’in Proje Yönetimi Webinarlarına Katılmak ve Bilgi Almak İçin Tıklayın. Sanal eğitimlerin sınıfta eğitimden daha az disiplin gereği olmasına rağmen, bu yolu başarıyla takip eden çok sayıda proje yöneticisiyle karşılaşabilirsiniz… Tabiki bu eğitim modeli şuan için Türkiye’de mevcut değil.  İlginizi Çekebilir: Ne Tür Proje Yönetimi Eğitimi?
5. Eğitime Zorlukla Girmek

Proje yöneticiliğine başlayanlar ilk proje yönetimi işlerini bulmakta zorluk yaşayacaklardır. Bunun sebebi, İşverenler deneyim talep ediyor. Çoğu deneyimsiz proje yöneticisi alma konusunda isteksiz.  Proje yönetimi dünyasına sağlam bir adım atmak istiyorsanız yapacağınız en doğru hareket, bilgi birikiminizi ve yeteneklerinizi global bir sertifika ile kanıtlamak olacaktır. Geçmiş tecrübenize göre CAPM veya PMP sizin için iyi bit başlangıç olabilir. Organizasyonlar ilk seviye proje yöneticilerine bir şans vermeli – proje takımlarına getirdiği enerji ve coşku ile memnun edici ve şaşırtıcı olabilir.

Bu trendlere katılıyor musunuz? Hangi trend ve gelişmelerin bu mesleği şekillendirdiğini düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve deneyimlerinizi yorumlarda paylaşın.



Blog Kategorileri